Üdvözöljük iskolánk weboldalán

IX. Baptista Iskolák Közötti Országos Matematika Verseny

 

„A szeretetet és a hűséget soha el ne hagyd,  
kösd magadra, mint nyakláncot, vésd a szívedbe őket!” 
 (Példabeszédek 3:3)

 

2024. április 26-án iskolánk immár kilencedik alkalommal szervezte meg a Baptista Iskolák Közötti Országos Matematika Verseny levelezős fordulóját és döntőjét, melynek legfőbb célja felfedezni és támogatni a tehetségígéretes/tehetséges tanulókat, a matematikai problémák iránti érdeklődés felkeltése és fenntartása. A levelezős fordulókon 8 iskolából 727 tanuló vett részt, a döntőre 141 tanulót hívtunk meg. 
A döntőt Patocskai László, a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda igazgatója nyitotta meg, majd Szász Veronika, A Baptista Szeretetszolgálat Tiszáninneni Területi Oktatási Igazgatója, illetve Vankóné Jekli Anikó Tiszaroff Község Polgármester Asszonya köszöntötte a megjelenteket. Beke László iskolalelkész imájában kért áldást a rendezvényre. 
A diákok évfolyamonként egy-egy teremben oldották meg a verseny iskolai tananyagon túlmutató, összetett és gondolkodtató feladatait. 
A versenyzés okozta izgalmak után az ebéd elfogyasztása mellett kézműves foglalkozásokon vehettek részt a diákok, valamint népi, udvari és csapatépítő játékokkal tölthették az időt. A Graduál Bt. által vásárlással egybekötött okos játékok bemutatóján is részt vehettek a gyerekek. 
A feladatlapok javítása alatt Alastair Cameron tiszaroffi lakos harmonikával előadott ír népzenei, Bukovics János és Dian Tibor mesemondó, továbbá Zámbori Zsuzsanna Zsófia és Tóth István énekes-zenés előadását hallhatták az érdeklődők. A díjak átadását követően Beke László iskolalelkész imádsággal zárta a rendezvényt. 
Látva a résztvevők sokaságát és felkészültségét, a matematikát oktató pedagógusok elhivatottságát, közel évtizednyi eltökélt szándékunk megvalósulni látszik. A matematikai tehetségígéreteket/tehetségeket az elkövetkezendő években is törekszünk támogatni, és reméljük, hogy általunk is „ a szürkének látszó kavicsból … előtűnik a drágakő csillogása.” (Czeizel Endre) 
 
A matematika verseny az NTP-TMV-23-0110 pályázati azonosító számú, Baptista iskolák közötti országos matematika verseny címen valósult meg.

GALÉRIA